A vajas, parmezános Fettuccine Alfredo tökéletes gyors vacsora, ráadásul viszonylag pénztárcabarát is, mivel három alapanyagból is összedobható.
Munka után, hétköznapokon már nincs kedvünk órákat állni a konyhában, maximum csak nagyon ritkán és kivételes alkalmakkor. Ilyenkor jönnek jól azok a vacsoraötletek, legyen szó hideg vagy meleg ételekről, amelyek nem igényelnek nagy idő-és energiabefektetést, mégis finomak és kellőképpen laktatóak is.
A Fettuccine Alfredo eredetileg olasz étel, de igazán népszerűvé az Egyesült Államokban vált. A vajas-parmezános tésztafogás igazán gyorsan elkészíthető, így még a legfárasztóbb nap után is könnyen összedobhatod, ha meleg ételre vágynál. Az alapreceptet bátran felturbózhatod: mehetnek bele különböző fűszerek (jól illik hozzá a szerecsendió, a bazsalikom és a petrezselyem is), de akár húsokkal (csirke, sonka, rák) is laktatóbbá teheted.
20 dkg vaj
20 dkg parmezán
50 dkg tészta fettuccine tészta
só
Botmixer segítségével a vajat és a parmezánt habosra keverjük.
A tésztát só, lobogó vízben feltesszük főni, majd 10-12 perc alatt al dente-re főzzük. A főzővízből 1-2 merőkanállal félreteszünk.
Miután leszűrtük a tésztát, a fettuccine-t visszahelyezzük a meleg lábosba, hozzáadjuk a habosra vajjal kikevert parmezánt, a főzőlevet, ízlés szerint sót, majd az egészet alaposan elkeverjük. Extra parmezánnal megszórva tálaljuk.
A recept Martha Stewart hivatalos oldaláról származik.
[sc name=”facebook” ][/sc]