A padlizsánkrém tipikusan az az étel, amelyet mindenki kicsit másképp készít, mi most a majonézes változathoz mutatunk egy nagyon egyszerű, ám annál finomabb receptet.
Ha eleged van a boltban kapható, szendvicsre kenhető kencékből, akkor érdemes krémet készíteni az éppen most termő, püspöklila zöldségből, a padlizsánból, amelyet számos módon elkészíthetünk, de a legfinomabb, ha megsütjük. A krém elkészítéséhez is meg kell süssük a zöldségeket, majd ezt követően már csak annyi a teendőnk, hogy összekeverjük egy kevés majonézzel és néhány más összetevővel.
A padlizsán amellett, hogy nagyon finom, számos jótékony hatással is bír, például segít a vércukorszint szabályozásban és a vérnyomás stabilizálásában, így már csak ezek miatt is ajánlott gyakran fogyasztani.
[tds_warning]
H.O.Z.Z.Á.V.A.L.Ó.K.
- 3 db padlizsán
- 4 evőkanál majonéz
- 1 teáskanál mustár
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb lilahagyma
- ízlés szerint citromlé
- 2 evőkanál olívaolaj
- só, bors
[/tds_warning]
A sütőt 220 fokra előmelegítjük.
A padlizsánokat megmossuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire egészben ráhelyezzük. Az előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül 40 percig sütjük őket. Ha elkészültek, kikanalazzuk a belsejüket úgy, hogy a héja ne kerüljön a krémünkbe.
Megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a majonézt, a mustárt, a citromlevet és a megtisztított és felaprított fokhagymát és lilahagymát, majd az egészet krémesre turmixoljuk. Pirított bagettel vagy csíkokra vágott zöldségekkel tálaljuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]