Ebben a gazdasági helyzetben bizony nagyon nem mindegy, menyiért kerül étel az asztalra. A paradicsomos-tonhalas tészta több szempontból is jó választás.
Ezekben a nehéz időkben minden korábbinál fontosabb átgondolni, mire és mennyit költünk. Különösen igaz ez az élelmiszerekre, a magyar lakosság egy igen jelentős része ugyanis olyan élelmiszer-áremelkedéssel szembesül a boltokban, mint élete során még sosem. Olcsó étel manapság nincs, ám egyes fogásokat még mindig könnyebb kevesebb pénzből kihozni, mint másokat. A paradicsomos-tonhalas tésztához például alapvetően csak három fő összetevő szükséges: tészta, paradicsom és egy kevés tonhal.
300 g spagetti
200 g passzírozott paradicsom
200 g tonhal (saját levében)
3 gerezd fokhagyma
bazsalikom
só, bors
olívaolaj
A tésztát sós, forrásban lévő vízben elkezdjük főzni.
A fokhagymát felaprítjuk, majd kevés olívaolajon kicsit megdinszteljük (vigyázzunk, a fokhagyma nagyon könnyen odaég).
A tonhalkonzervről leöntjük a levét, majd rádobjuk a fokhagymára és elkeverjük.
Mehet bele a passzírozott paradicsom, sózunk, borsozunk, majd megszórjuk ízlés szerint bazsalikommal. A tészta főzőlevéből is belerakunk egy merőkanállal, és 5-6 percig hagyjuk főni.
Ha a tészta al-dente (fogkemény), akkor leszűrjük, majd összekeverjük a tonhalas-paradicsomos szószunkkal. Ha akad elfekvőben sajt a hűtőben, azt is szórunk rá. Jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ][/sc]