A görögdinnyés-fetás saláta szokatlan kombinációnak tűnhet, de higgyétek el, érdemes kipróbálni.
Örök kérdés: mit együnk, ha jön a kánikula? Köztudott, hogy a nagy hőségben nem tesznek jót a nehéz, zsíros fogások, de szerencsére nem is igazán kívánjuk őket, szinte ösztönösen a többé-kevésbé megfelelő ételeket választjuk.
A nyár egyik legnépszerűbb gyümölcse a lédús görögdinnye, ami ráadásul hasznos is, ugyanis több mint 90%-os víztartalma segít visszapótolni az izzadással elvesztett folyadékot – ezenkívül sok benne a kalcium és a magnézium, amelyeket szintén nem árt pótolni a nagy melegben. Általában úgy fogyasztjuk, hogy egy szeletet magunk elé vesszük, és pukkadásig falatozunk belőle (egyesek még kenyeret is csipegetnek mellé), de nagyon jól illenek hozzá különféle gyümölcsök és zöldségek is, a bevállalósabbak pedig a sós feta sajttal is megpróbálkozhatnak.
Ha te is bevállalósnak érzed magad, akkor szerintünk egy igazán izgalmas saláta lesz a jutalmad. Mutatjuk, hogyan készítheted el.
2 kg görögdinnye
10 dkg feta sajt
3 csésze rukkola
fél fej lilahagyma
6 db koktélparadicsom
3 ek olívaolaj
2 tk balzsamecet
ízlés szerint só
A görögdinnyét kimagozzuk, majd a feta sajttal együtt felkockázzuk. A lilahagymát egészen apróra felvágjuk, a koktélparadicsomokat félbevágjuk.
Az olívaolajat egy nagyobb keverőtálban kikeverjük a balzsamecettel, majd ízlés szerint sót is adunk hozzá.
Végezetül hozzáadjuk a lilahagymát, a rukkolát és a koktélparadicsomot, majd óvatosan elkeverjük benne a görögdinnyét és a feta sajtot. Jó étvágyat!
[sc name=”facebook” ][/sc]