Nagyon egyszerű elkészíteni, nem kell hozzá speciális hozzávaló, gyorsan megvan és iszonyat finom.
A lecsót imádja a magyarok nagy része. Úgyhogy biztosan sokan odáig lesznek a shakshukáért is, ami ennek egyfajta közel keleti változata.

[tds_warning]
Hozzávalók 4 főre
- Fél hagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál étolaj/zsír
- Só
- Bors
- Római kömény (egy kiskanál)
- Pirospaprika (egy kiskanál)
- 1 padlizsán
- 3-4 kápia paprika
- 6 paradicsom
- Petrezselyem
- 4 tojás
[/tds_warning]
Elkészítés – shakshuka
A hagymát (elvileg vöröshagymából kéne csinálni, de én a lilahagymára esküszöm) és a fokhagymát apróra fel kell darabolni, és serpenyőben, olajon/zsíron üvegesre hevíteni. Aztán jöhet bele a felkockázott padlizsán, amit össze kell forgatni a hagymával. Amint megpirult jöhet az apró darabokra szeletelt paradicsom (a fehér részét ki kell vágni!). Egy kicsit össze kell ezeket főzni, aztán következik a kápia paprika. Természetesen menet közben bele kell pakolni a fűszereket, állandóan kóstolgatva, kevergetve az ételt.

Meg kell várni, hogy a hozzávalók szépen összefőjenek. Akkor jó, ha az állaga finom krémes, egyáltalán nem érződnek a zöldségek nyersnek. Tehát, amikor olyan, mint egy nagyon megfőtt lecsó. Az utolsó fázis előtt érkezik a felszabdalt petrezselyemzöld. Nyilván ízlés kérdése, hogy ki mennyit tesz bele. Én imádom a petrust, szóval nem takarékoskodok vele, egy fél marék gond nélkül mehet. Ezt követően apró mélyedéseket kell kialakítani az ételben, és ezekbe finoman beleütni a tojásokat. Jöhet rá a fedő, ami az utolsó egy-két percben el is távolítható.
Mindennel együtt nagyjából fél óra alatt megvan az egész. Nagyon finom és egészséges! Lehet enni reggelire, ebédre és vacsorára egyaránt.