Receptajánló: Tavaszi zöldséges rizottó

Egy könnyű és friss tavaszi receptet ajánlok: Tavaszi zöldséges rizottó

Zöldséges rizotto

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • bögre arborio rizs
  • 1 kis fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, zúzva
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 dl száraz fehérbor (opcionális)
  • 1 l zöldségalaplé (melegen tartva)
  • 1 csésze friss zöldborsó
  • 1 csésze spárga, apróra vágva
  • 1 kis cukkini, felkockázva
  • 50 g reszelt parmezán
  • 1 ek vaj
  • Friss petrezselyem vagy bazsalikom, aprítva
  • Só, bors ízlés szerint
  • 1 citrom reszelt héja és kevés citromlé

Zöldséges rizotto

Elkészítés:

  1. Egy nagy serpenyőben vagy lábosban hevítsd fel az olívaolajat, majd dinszteld meg a hagymát. Add hozzá a fokhagymát is.
  2. Szórd bele a rizst, és pirítsd 1-2 percig, amíg üveges nem lesz. Ha használsz fehérbort, öntsd hozzá, és hagyd, hogy elpárologjon az alkohol.
  3. Apránként kezd el hozzáadni a meleg alaplevet, mindig csak annyit, hogy éppen ellepje a rizst. Gyakran keverd meg, és amikor beszívta a folyadékot, újra önts hozzá.
  4. Amikor a rizs már majdnem puha (kb. 15 perc után), add hozzá a spárgát, a cukkinit és a borsót. Főzd tovább, amíg a zöldségek megpuhulnak, de még roppanósak maradnak.
  5. Amikor a rizottó krémes állagú és a rizs is megfőtt, keverd bele a vajat, a parmezánt, a citromhéjat és egy kevés citromlevet. Sózd, borsozd ízlés szerint.
  6. Tálaláskor szórd meg friss petrezselyemmel vagy bazsalikommal.

Tipp: Ha szeretnéd, tálaláskor még több reszelt parmezánt adhatsz hozzá. 🍽️😋

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ezeket olvastad már?