Újragondolt klasszikus: fokhagymás-parmezános krumplipüré

Ha túl unalmasnak ítéled a krumplipüré receptjét, akkor sincs semmi gond, ez ugyanis az az étel, ami pofonegyszerűen feldobható egy-két változatos finomsággal. 

A krumplipüréaz egyik legkedveltebb zöldségköret, egy időben jóformán nem volt olyan vasárnapi ebéd, ahol ne került volna az asztalra. Persze mindenkinek megvan a maga jól bevált receptje, ám a legfinomabb elkészítési mód mellett is egy idő után unalmassá válhat. Jó hír viszont, hogy egy kis fantáziával számos alapanyaggal fel lehet dobni; fűszerekkel, zöldségekkel, egyéb finomságokkal.

Mi most a fokhagymás-parmezános verziót hoztuk el, amit minden krumlipüré-imádónak erősen ajánlunk kipróbálásra. Érdemes egyébként annyi adagot készíteni belőle, ami egyből el is fogy, a krumplipüré ugyanis az az étel, ami frissen, melegen falatozva a legfinomabb.

krumplipüré
Fokhagymás-parmezános krumplipüré (Fotó: Simply Delicious)

1 kg krumpli
10 dkg reszelt parmezán
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 ek vaj
1 ek tejföl
2 dl tejszín
apróra vágott metélőhagyma a díszítéshez

A  burgonyát alaposan megmossuk, majd héjában, sós vízben feltesszük főni.

Ha a krumpli megpuhult, meghámozzuk, majd hozzáadjuk a parmezán háromnegyedét, a zúzott fokhagymát, a vajat, a tejfölt és a tejszínt, majd az egészet krumplinyomó segítségével összedolgozzuk. Egy botturmixal is rásegíthetünk, hogy még krémesebb legyen a végeredmény.

A legvégén meghintjük a maradék parmezánnal, majd ízlés szerint megszórjuk az apróra vágott metélőhagymával. Melegen tálaljuk.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Éva

Éva

Szerintem Harry Potter simán lenyomná Zsákos Frodót. Samuval és Trufáékkal együtt is akár.

Ezeket olvastad már?